Страници
Вино и любов: Сърце от карначе
Понякога и най-обикновените ястия могат да бъдат доста романтични и празнични.
Днес предложението ще е по-скоро идея, отколкото рецепта.
Хрумна ми спонтанно, беше навито като го купих на осморка и като го дръпнах се получи сърце, с малко дооформяне.
Навийте карначето като сърце, прикрепете с клечки и сложете в тава с 2-3 с.л. вода.
Изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Като се запече от едната страна, обърнете внимателно. След като го обърнете може да чукнете 1 яйце вътре в сърцето, да се запече с него.
Аз правих вариант с кренвирши и яйца и затова сега не сложих яйце.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много идейно, Candy! Благодаря за подсказването на това оригинално оформяне :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Едно време много обичах карначета, не че сега не обичам, просто не съм се сещала да купувам :) Благодаря за припомнянето и за чудесната идея, Кате! Много апетитно завито и колоритно поднесено :)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд :)
Много оригинално, Кате! И вкусно... Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеМного оригинално и различно, Кате!
ОтговорИзтриванеОсвен че е сърце, прилича ми и на пафтите от българските народни носии. Изобщо голямо творение.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Кате!
Много творческо, Кате!
ОтговорИзтриванеИ тематично пък за празника. Виж, тази идея най-много ми допада :)
Интересно сърце,не ми е идвало на ум, а много често карначетата присъстват на трапезата ни. Ще си "открадна "идеята ти, харесва ми!
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни!
Много идейно предложение, хубава събота вечер!
ОтговорИзтриванеПървоначално се чудех дали да го включа, но така или иначе си е идея и то доста интересна, пък и лесна, особено с някоя избрана гарнитурка:). Радвам се, че и тази ви хареса!
ОтговорИзтриванеКате, добре че си включила предложението - идеята е супер!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!